Calitatea spermei la barbatii care poarta chiloti este inferioara celei a barbatilor care poarta boxeri, iar daca antrenamentul la sala nu solicita muschii pana la durere inseamna ca nu este eficient.
Iata doar doua afirmatii referitoare la stilul de viata si sanatatea barbatilor care sunt considerate mituri de unii si adevaruri de altii.
1. Daca porti sapca sau folosesti feonul risti sa ajungi chel
FALS Nu exista nicio davada care sa ateste faptul ca a-ti usca parul cu feonul poate accelera caderea parului pana la calvitie, iar riscurile invocate de unii potrivit carora caciula, basca sau palaria favorizeaza aparitia cheliei sunt nu numai defondata, ci chiar ridicole. Caderea parului la barbati este generata de micsorarea foliculilor si abia in timp se ajunge la calvitie. Aceasta este determinata si de stilul alimentar, dar si de mostenirea genetica.
2. Cu cat te razi mai des, cu atat mai mult se ingroasa firul de par
FALS Marimea si forma foliculilor determina grosimea si textura firelor de par. Rasul nu influenteaza, de fapt, foliculii de par, motiv pentru care firele de par nu se vor ingrosa. Se poate insa sa fie stimulata o anume zona care nu era atat de productiva de fire de par.
3. Cu cat este mai mare piciorul, cu atat este mai mare si penisul
FALS Doi urologi de la spitalul St. Mary din Londra au efectuat un studiu asupra a 104 barbati, masurandu-le atat laba piciorului, cat si dimensiunea penisului. Intre cele doua, nu exista nicio legatura. Asadar, doamnele nu ar trebui sa se bazele pe cat poata la pantof barbatul cand evalueaza un potential partener.
4. Barbatii ating maturitatea sexuala la 18 ani
ADEVARAT. Maturitatea sexuala a barbatilor se implineste la 18 ani, in ceea ce priveste productia de testosteron. Atunci nivelul hormonului barbatiei este la punctul maxim.
5. Antrenamentul la sala care nu solicita muschii pana la durere ca nu este eficient
FALS Nu castigi nimic la sala daca tragi de fiara pana la suprasolicitarea muschilor si a articulatiilor. Dimpotriva, te supui riscului de accidentare.
6. Barbatii care poarta chiloti au mai putini spermatozoizi
FALS si NU PREA Nu exista nici dovada consistenta care sa ateste ca purtatul chilotilor afecteaza sperma barbatilor. Pe de alta parte, exista studii verificate si confirmate din surse independente care arata ca temperaturile ridicate pot altera calitatea spermei. Cu cat locul este mai inchis si caldura se pastreaza, cu atat numarul spermatozoizilor este mai mic. Din acest motiv sunt recomandati boxerii si este contraindicat statul cu laptopul pe picioare, pe termen lung. Acesta emana caldura si incalzeste, inevitabil, bijuteriile familiei. Mai mult de atat, un studiu efectuat recent arata ca lunile de iarna si de primavara sunt cele mai bune pentru a concepe un copil, tocmai pentru ca sperma barbatilor este mai sanatoasa decat in sezonul cald.
7. Barbatii nu trebuie sa-si faca griji de osteoporoza
FALS Osteoporoza este o boala care face oasele sa se fragilizeze, crescand astfel riscul de fracturare. Osteoporoza apare, intr-adevar, mai des la femei decat la barbati, caci acestia din urma au oasele mai groase si mai rezistente decat reprezentantele sexului frumos. Totodata, osteoporoza accelereaza ca ritm de dezvoltare din cauza schimbarilor hormonale bruste care au loc la instalarea menopauzei. Prin urmare, barbatii sunt mai feriti de osteoporoza, dar nu inseamna ca nu sunt expusi, la randul lor, riscurilor aparitiei. Inaintarea in varsta, scaderea nivelului de testosteron, consumul de alcoolul in exces, fumatul, bolile gastrointestinale, utilizarea medicamentelor cu steroizi, dar si lipsa de miscare se numara printre factorii care favorizeaza aparitia osteoporozei.
8. Si penisul se poate rupe
ADEVARAT Desi nu exista „un os” al penisului, tesutul fibros din care este facut penisul, numit tunica albuginea, care se extinde in timpul erectiei se poate fractura. Astfel de accidente au loc mai ales in timpul actului sexual, cand penetrarea esueaza si penisul se loveste de osul pubian al femeii.
9. Exista burta de bere
ADEVARAT Excesul de calorii determina, fara doar si poate, marirea tesutului adipos. Asadar, cu cat aportul caloric este mai mare si consumul mai mic, cu atat riscul ingrasarii creste. Insa un caz special este asa-zisa burta de bere. Ea chiar exista! Caloriile din bere contribuie la marirea circumferintei taliei,mai degraba decat ingrasarea altor zone din corp.
10. Barbatii nu pot face cancer la san
FALS Si barbatii pot face cancer la san, desi cazurile sunt destul de rare, de aproximativ unul la o mie de barbati. Cancerul mamar poate aparea si la barbati pentru ca si ei au tesut mamar. Varsta inaintata, mostenirea genetica (daca au mai fost cazuri de cancer la san in familie), afectiuni medicale care duc sau sunt generate de cresterea nivelului de estrogen din corp, bolile hepatice cronice, alcoolismul si obezitatea se numara printre factorii care favorizeaza aparitia cancerului mamar la barbati. Principala forma de cancer din cauza se moare in randul reprezentantilor este cancerul pulmonar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu